Зимен елексир: Ин Йога & Ароматерпия

NatuRali Coffee & Yoga -  вашият остров за блажена отмора и зареждане на тялото и душата в сърцето на Бургас!

Зимата е сезонът наситен с най-много Ин. Енергията е хладна, бавна в сравнение с тази от по-топлите месеци, която се свързва със светлина, експанзия и огнена топлина. Това ясно си личи и в природата. Тя е неподвижна и тиха, събира сили за нов живот. Ние също често се чувстваме в застой през зимните месеци.

Според принципите на традиционната китайска медицина водата е основният елемент на зимата. С йога практика, която се фокусира върху водния елемент, можем да възстановим цялостното усещане за жизненост и да намерим хармония.

През зимния период се повишава активността на меридианите на бъбреците и пикочния мехур - основните органи, които движат водата през тялото.

Меридианите са енергийните канали, по които протича жизнената енергия. Всеки от основните 12 меридиана има мрежа от разклонения, чрез които захранва с енергия прилежащата му област. Местата, където меридианите стигат повърхността на кожата, са т.нар. биологично активни (енергийни, акупунктурни) точки. Дванайсетте основни меридиана се преливат един в друг и образуват затворен кръг, който обхваща цялото тяло.

Меридианите управляват потока на кръвта и жизнената енергия, и поддържат баланса между Ин и Ян. Те предават енергията от вътрешността към повърхността на тялото, благодарение на което вътрешните сигнали за нарушени функции в тялото се проявяват навън.

Йога практиката ще е с фокус върху Меридиана на пикочния мехур и Меридиана на бъбреците.

Меридиан на пикочния мехур

Това е най-дългият меридиан в тялото. Пътят му започва от областта на слепоочието, преминава през горната част на главата, спуска се успоредно на гръбначния стълб, продължава по задната част на краката и свършва от външната част на малкия пръст на крака.
Имайки предвид пътя на меридиана, той практически въздейства върху целия организъм.

Нарушеното движение на енергията през меридиана на пикочния мехур се характеризира с бързо настъпване на умора със значителен спад на силите, мудност, предразположеност към простудни заболявания. Цялата група кожни заболявания като екземи и дерматити също са свързани с този меридиан.

Меридиан на бъбреците

Меридианът на бъбреците е „хранилище” на „първичната енергия”, която определя енергийните запаси на организма. Счита се, че човек получава тази енергия в момента на раждането си и от нейните запаси зависят от жизнени сили.

Бъбреците са коренът на живота. Те контролират също и костната тъкан, функцията на костния мозък, растежа, развитието и здравето на костите. Въздействието по меридиана на бъбреците оказва благоприятно влияние и при респираторни проблеми, менструални нарушения, проблеми с кръвното налягане.

Ако меридианът на пикочния мехур започва от главата и енергията му се движи надолу, то този на бъбреците започва от стъпалото и енергията се движи нагоре. Ако стоим дълго време със студени крака, започват чести позиви за уриниране. Но защо е така?

Заедно ще проследим каква е връзката между движението на Ин и Ян енергията през меридианите с процесите, които се случват в тялото. Очакваме ви на 7-ми декември (събота) от 12:30ч.

Адрес: гр. Бургас, ул. Копривщица 21 /до Руската гимназия/

Водещ: Ралица Маркова, сертифициран инструктор по Ин Йога - I-во и II-ро ниво към Yoga Alliance с преподаватели Shawn Cornelison, ERYT-500 и Richard Lanza ERYT-500.

Продължителност: 90мин.
Цена: 15 лв.
/Ако имате закупена карта, можете да я използвате, като се отбелязват две посещения от картата за тази практика./

Напомняме, че местата са ограничени с цел осигуряване на отпускащо, приятно и пълноценно преживяване.
Необходимо е да запазите своята постелка предварително чрез лично съобщение до страницата на организаторите.

Мястото се пази до 5 минути преди започване на практиката.

Ако нямате възможност да дойдете навреме, моля да уведомите организаторите на тел. 0883 691 800 или 0899 317 949.

Събитието можете да следите тук