За да продължите, трябва да се регистрирате или да влезете в профила си!

Затвори
 
 

Rating and Reviews

0 / 5

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Основната ни мисия е да запознаем хората с нашите продукти, за да открият природните чудеса на меда, да научат повече за меда и ползите от него!

Продуктите, които предлагаме са биологични пчелни продукти: Манов и Билков Мед, Пчелен прашец, Прополис, Пчелен восък.
 
ПЧЕЛИНЪТ 

Планината носи особено очарование – Рила, Пирин, Многострадалните Родопи. Но за нас Странджа е мястото, което няма аналог. Тя ни говори - разказва легенди за горди хайдути, за люти битки, за страдания и надежди. Тя е убежище, уютен дом, нов живот, дава възможности на оня, който разбира езика й и я обича.

В едно кътче между с.Бяла вода, с.Заберново, м.Орана поляна и поречието на река Велека е и моят пчелин. И той като планината е с дълга история. Мястото избира патриархът на рода Велкови (един от най-авторитетните и популярни родове в Странджа ) Стоян Велков –  както заради местоположението, което благоприятства получаването на чист и лековит манов мед - екзотичен и предпочитан продукт, така и поради това, че то изобилства от билки и разнообразна медоносна растителност. Удивително находчив и прагматик, дядо Стоян провижда в недалечното бъдеще, когато районът става част от Натура 2000 и е обявен за екологично чист.(Той е едно от малките зелени петна на екологичната карта на Европа.)
 

Започнатото продължават с ентусиазъм и упоритост наследниците на Стоян Велков. Един от тях, Велко Велков,(моят тъст) един невероятен човек с много таланти, а от години е и един от най-известните народни певци на Странджа. Негова е най-вече заслугата, че постигнатото от дядо Стоян бе продължено и умножено. Медът на рода ни придоби широка популярност и вече е предпочитан продукт на много трапези.

Аз, като представител на този голям и уважаван род, приех за свой човешки дълг и отговорност да защитя, утвърдя и популяризирам постигнатото, за да може лечебната сила на нашия мед да достави радост и дари надежда на още много хора.