Нискокалоричен чипс от кореноплодни

ПРОДУКТИ

Ако скоро след обяда или вечерята ви се прияде нещо, много вероятно е да посегнете към най-нездравословните храни като снакс или шоколад. Независимо какво количество приемате от тях, именно тези редовни угаждания провалят диетата ви най-много.

Именно затова ви представяме рецепта за един супер снак с малко калории от нашия кулинарен блогър Ирина Цветкова, който ще ви засити и ще помогне да разнообразите менюто си!

Вкусен здравословен чипс, който е подходящ както за големи, така и за деца! Идеален заместител на калоричните и пълни с химия чипсове по рафтовете в хранителния магазин. Когато детето ви поиска от тези в магазина, предложете му да си направите заедно домашен чипс, така, не само ще хапне нещо здравословно, но и ще прекарате време заедно, ще научите детето си на нещо ново!

 

Чипс от кореноплодни

1 бр. Червен картоф

1 бр. Сладък картоф

1 бр. Картоф

1 бр. Голям морков

1 бр. Цвекло

кокосово масло

хималайска сол

мащерка

1 ч. пипер

б. пипер

* много подходящи са също земната ябълка и ряпата

 

Начин на приготвяне:

Обелваме всички зеленчуци и ги режем с остър нож на много тънки рингчета. Върху хартия за печене поставяме рингчетата и с помощта на четка намазваме с кокосово масло зеленчуците и ги поръсваме с малко хималайска сол, мащерка и пипер- черен и бял по желание.

Пекат се на предварително загрята фурна с вентилатор докато изсъхнат и станат хрупкави, ако печката ви е прекалено силна я намалете, трябва да изсъхнат и изпекат, а не да прегорят!

Съхранявайте в хартиен плик, за да не се овлажняват.

 

Автор: Ирина Цветкова

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ