Кои са успешните процедури за подмладяване?

Повечето жени с години се подлагат на различни процедури, някои от които предполагат и оперативна намеса, но къде е разковничето за красив и здрав външен вид? Всяка дама, която желае да запази младежкия си вид се е сблъсквала с този въпрос. Ако и вие все още не знаете на каква процедура да се подложите и се лутате в пазара на красота, ние ще се опитаме да ви помогнем в избора. В тази статия ще ви разкажем за едни от най-успешните процедури за подмладяване.

Лазерно подмладяване

Установено, че лазерното лъчение с определена дължина на вълната действа "дразнещо" на клетките на кожата. Това „дразнение” предизвиква ответна реакция с активирането на  фибробласти в клетката (това са органелите които произвеждат колагена в кожата) . В следствие на това фибробластите започват отново да синтезират голямо количество колаген. Важно е да се отбележи, че производството на колагена след тази терапия не е еднократен акт. Лазерното лъчение възстановява активността им каквато е била на млади години и в следствие на това производството на собствен индивидуален човешки колаген продължава години наред.

Методът бързо и ефективно задейства, активизира и ревитализира едновременно дълбоките и повърхностните слоеве на дермата, като при това не нарушава целостта на кожната покривка и води до ясно видими дълготрайни ценни резултати.

Термолифтинг (радиочестотен лифтинг)

Методът  термолифтинг е специално предназначен за да помогне на застаряващата кожа да възвърне бившата си младост и еластичност. Този метод се основава на въздействие на радиочестотно излъчване, имащо определени параметри, а преобладаващ фактор на въздействието е използване на много висока честота. Енергията на излъчване прониква дълбоко под кожата (до 5 мм), в резултат на което в третираната зона вътре в тялото се повишава температурата, а това кара намиращите се под кожата колагенови влакна, осигуряващи еластичността, да се уплътняват и стягат. Този ефект почти веднага Ви позволява да се насладите на стегната кожата още след първата процедура.

 Фотоподмладяване

Този метод направи истински пробив в антиейдж терапията преди няколко години. Оттогава непрекъснато се откриват нови ползи от тази процедура и тя на практика е подходяща за всеки след 30 годишна възраст. Засиленото светлинно въздействие тук провокира отделяне на колаген в дермата. С това от една страна се отстраняват проблемните зони като петна, спукани капиляри и розацея, а от друга се постига ефект на подмладяване в рамките на същата процедура. Така след стимулиращото въздействие на процедурата, кожата и шията се ревитализират “отвътре”. Едно третиране трае около 20 мин., а се препоръчват 2-4 повторения с интервали от 2 до 4 седмици между тях.

Мезотерапия

Методът представлява серия от микроинжекции, чрез които в повърхностните - средно дълбоки или дълбоки части на кожата - се въвеждат различни коктейли от вещества с доказано и биологично активно въздействие. Активните  вещества се инжектират директно в зоната на третирания проблем, което позволява да се прилагат по-високи концентрации от тях, като се избягва тяхното системно действие. Трайността на ефекта зависи от начина на живот на пациента и физическата му активност. В зависимост от третирания проблем се провеждат 1 или 2 серии от процедури през годината, които задължително се последват от поддържащи терапии през 1, 2 или 3 месеца.

 Снимка: unsplash.com