Най-добрите билки за отслабване

Отслабването е една от темите, които засягат значителна част от човечеството – всеки от нас иска да има стегнато и хармонично тяло, без да се налага да чувства глад през цялото време или да се пренатоварва физически. Въпреки това загубата на онези упорити излишни килограми може да се окаже много по-трудна задача, отколкото сме си мислели, и често се налага да разберем, че единствено диетата и физическите упражнения не са достатъчно условие за осигуряване на преднина пред тях, особено ако метаболизмът ни е бавен. С всяка изминала година става все по-модерно да си строен и FIT-нат. Затова всички се стремят да следват тренд-а на по-здравословното хранене, да пият повече вода и да спортуват.

Подбрали сме 5-те най-актуални билки, които подпомагат отслабването.

  1. Зелен чай

Несъмнено зеленият чай винаги присъства в методите за отслабване. Той е богат на антиоксиданти. Също така, съдържа кофеин, който помага да се стимулира изгарянето на мазнините и по-добрата работа на мускулатурата. Зеленият чай е чудесен начин за потискане на апетита, ще ви накара да ядете по-малко, ако го консумирате 30 минути преди хранене.

  1. Йерба Мате

Традиционна южноамериканска билка, главно използвана като съставка за енергийните напитки. Най-важната съставка са фитонутриентите, които спомагат за повишаване на настроението, поддържат високите нива на енергия, потискат апетита и помагат за отслабване.

  1. Семена от копър

Те се използват често като кулинарна подправка, а също така имат и медицински употреби. Имат сладък вкус и помагат при правилното храносмилане. Богати са на антиоксиданти, диетични фибри, витамини, минерали и на антиоксиданти, които помагат да се изчистят токсините и да се предотврати подуване на корема, поглъщайки вода в храносмилателната система. Предотвратяват абсорбацията на мазнините след поглъщането им.

  1. Пу-Ер

Чайът от Пу-Ер спомага за поддържането на стомашната среда здрава и по този начин помага за правилното храносмилане и усвояване на храната. Пиенето на чай Пу-Ер ще ви помогне да ускорите метаболизма си. Ще можете да изгорите и да метаболизирате мазнини, което е от съществено значение, ако искате да отслабнете.

  1. Канела

Популярната индийска подправка има силен вкус. Канелата ще помагне за ускоряване на метаболизма, както и за регулиране на кръвната захар. Тя помага за потискане на апетита и понижаване на лошия холестерол. В комбинация с топлата вода (под формата на чай) помага за промиването на всички токсини,  работата на червата, като по този начин се предотвратява и подуване на корема.

 

 Снимка: foter.com