Няколко идеи как да останеш във форма през студените месеци

Навън е студено, в 17.00ч вече е тъмно, ти още не си  тръгнала от офиса и изобщо нямаш мотивация за тренировка, звучи познато нали? Спокойно и ние имаме същия проблем, но сме ти подготвили 7 трика, с които да върнеш ентусиазма си.

Дългата зима и празниците предразполагат към мързелуване на топло пред телевизора и похапване на разни вкусотии, които много бързо и без да се усетиш, могат да развалят фигурата ти. Ново проучване, което изследва 3 000 души в САЩ, Германия и Япония, показва, че до 5 месеца след Коледа успяваме да свалим половината от килограмите, които сме натрупали по празниците, но останалата половина остава и през лятото, а докато се усетим вече е есен и отново предстои сезона на обилните вечери със семейство и приятели. 

Тогава нека спешно погледнем към няколко малки трика, с които отново да се мотивираме!

1 Започни деня си със зареждаща тренировка

Както вече споменахме,  трудно се мотивираме за тренировка след натоварения работен ден. Треньорът на звездите Holly Rilinger съветва да се събудиш по-рано сутринта, да се заредиш с любимите си песни и да посетиш фитнес залата преди работа. Музиката ще ти помогне да гориш още повече калории!

2 Тренирай с приятелка

Едно е най-честите извинения да пропукаш класовете по аеробика или пилатес, е че имаш планове с приятелка, които ще ти е гузно да отмениш. Ако по принцип тренираш сама, то зимата е подходяща да опиташ тренировки с другарче. “Вземи приятел и си направете тренировъчен график заедно, по този начин взаимно ще се мотивирате, а времето ще минава по-бързо” съветва Rilinger.

3 Замени кардио със стречинг

Нямаш сили за интензивна кардио тренировка? Отиди на йога или просто си направи няколко упражнение у дома, за да се разтегнеш. “Нашите тела естествено са по-сковани и студени през зимните месеци, така че малко стречинг ще те загрее и ще освободи напрежението, а това ще повдигне настроението ти.” казва Ben Wegman, йога инструктор от Ню Йорк.

4 Движи се през целия ден

Малките навици могат да ти помогнат да изгориш още няколко калории. Започни да се качваш по стълбите или всеки път щом си в кухнята клякай 10 пъти, а вместо да изпратиш мейл на колежката в края на офиса, се разходи до бюрото й, ще се отрази добре на тялото и на социалните ти контакти. Звучи добре нали?

5 Тренировка в леглото, защо не?

Твоето легло може да е почти толкова удобно за упражнения, колкото и постелката на пода. На него успешно можеш да правиш както лицеви упори така и коремни преси.

6 Дори гледането на телевизия може да е полезно

Въпреки, че свързваме гледането на телевизия предимно с мързелуване, можеt да го направищ малко по-здравословно. Следващият път когато гледаш любимото си предаване или сериал, по време на рекламите направи планк или няколко клякания.

7 Не пропилявай времето си

Не на последно място можеш да оползотвориш 5-те минути, в които си миеш зъбите сутрин и вечер, балансирай на един крак, така ще тренираш бедрата си и те ще бъдат по-стегнати – съветва фитнес инструктура Jay Cardiello.

 

Източник: wowtea.eu